Aanbod
meditatie

MAAK EEN AFSPRAAK

Meditatie 1-op-1 met persoonlijke begeleiding in Haarlem

Meditatie is een manier van zijn, een rusten in de rust die er altijd is, onder alle turbulentie van de veranderende realiteit binnenin jezelf en om je heen. Wanneer het mediteren moeizaam gaat, kan 1-op-1 persoonlijke begeleiding je helpen om beter in staat te zijn de rust op te zoeken in jezelf.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

 

 

 

 

 

 

 

Meditatie

Het rusten in jezelf en contact maken met de levensvreugde die er altijd is, kan eerst een praktijk zijn, een oefening zijn, om te wennen aan het contact hebben met die altijd aanwezige bron van leven. Zodoende neem je tijd en aandacht om jezelf opnieuw aan te leren om gevoelig en aanwezig, flexibel en weerbaar te zijn.

Leven is bruisend, rustend, en toch altijd voorwaarts gaand zonder innerlijke weerstand. Het is dit leven, het echte leven, waar we contact mee willen behouden terwijl we opgroeien, volwassen zijn en ons ‘leven’ vorm geven.

Hoe vrijer we zijn om het leven door ons heen te laten stromen, hoe vrijer ons lichaam is en hoe beter onze gezondheid zal zijn.

Ook onze relaties worden door deze vrijheid beïnvloed. Hoe vrijer we zelf zijn binnenin, hoe makkelijker het is om harmonieuze relaties te hebben en zelfs om een nieuwe harmonie te creëren in je relaties en in alle aspecten van je eigen leven en je omgeving.

 

Hoe verloopt een meditatie sessie?

De meditaties zijn erop gericht om je meer in verbinding te brengen met je eigen lichaam en je observatievermogen daar aanwezig. Tijdens een meditatie-sessie kom je bij mij in de praktijk of we doen dit op afstand via beeldbellen. We bespreken eerst wat je eigenlijk wilt voor jezelf. Wat is de blokkade die je ervaart en wat is het verlangen dat je hebt voor jezelf. Tijdens de meditatie begeleid ik jou via woorden, gevoel, ademhaling en het neerzetten van een rustige ‘ruimte’.

 

AANMELDEN VOOR MEDITATIE BEGELEIDING

 

Hoofd-Hart-Onderbuik Meditatie:

Het doel van de meditatie is verbinding te creëren tussen je hoofd, je hart en je onderbuik. Hierdoor ben je meer als 1 geheel aanwezig in je leven, en kun je makkelijker verbinding maken met en switchen tussen je denken, je voelen en je ervaringen. Deze meditatie is een erg goede meditatie om mee te beginnen. Je leert vanuit je hoofd af te dalen in je lichaam en er mee contact te maken. Je hoofd komt meer tot rust en je leert tools die ervoor zorgen dat je makkelijker ‘uit je hoofd’ kunt komen.

Baarmoeder / Prostaat Meditatie:

Het doel is het verkennen en voelen van de baarmoeder/prostaat. Hierin gaan we onbewuste beperkende patronen uit je kindertijd inzien en verwijderen. Bindingen in relaties die we zijn aangegaan op momenten waarin we de ander nodig hadden voor onze overleving, zijn diep ingesleten en houden zich op in onze persoonlijke levensruimte, de baarmoeder (womancave) of prostaat (man-cave). Deze meditatie is zeer laagdrempelig een een goede keuze om te beginnen mediteren en jezelf te leren centreren in je lichaam en in je eigen rustige levensruimte.

 

Hart Meditatie:

Het doel is verbinding te maken met je hart. We gaan op zoek naar die plek bij je hart vanwaaruit je jezelf en de wereld om je heen empathisch kunt bekijken. Vanuit deze plek kun je ook in verbinding gaan met de wereld en de mensen om je heen, in de emoties en het drama van jezelf en de ander.

Ook kunnen we hier dieper het hart ingaan en verbinding maken met de liefde die er altijd is en die liefde meer vrijheid geven, zodat jij meer kunt genieten van het leven. Vanuit de veiligheid die deze liefdevolle kracht je geeft, wordt het ook mogelijk je eigen drama-stukjes en pijn op te lossen, en oplossen gebeurt door het te voelen, en door te gaan met ademen en door te gaan met liefde voelen.

Deze meditatie is al iets verder gevorderd. Ik raad je aan om eerst de meditaties hoofd-hart-onderbuik te doen en de baarmoeder-meditaties.

 

 

Hoofd Meditatie:

Het doel is rust en ruimte creëren in je hoofd. Je zodanig kunnen centreren in je hoofd dat je inspiratie volop kan doorstromen en dat gedachten verdwijnen. Stilte in je hoofd.

Deze meditatie kan meteen worden gedaan in het begin, maar het kan nog steeds goed zijn - om ten volle van de voordelen van deze meditatie te genieten - de baarmoeder / prostaat meditatie en de hartmeditatie eerst te doen en te oefenen. Zodoende ben je goed verankerd in je lichaam en je ziel vooraleer je de controle van het denken opgeeft.

Uiteraard is de hoofd-hart-onderbuik meditatie een aanrader als instap in deze hoofd-meditatie.

 

 

 

NEEM CONTACT OP

Praktijk Karen | Cranio Haarlem

Lotterstraat 41, Haarlem
Bel voor een afspraak:
06 45 22 38 53

 

KVK nummer 66149355  -  BTW nummer NL002504003B56