Cranio-sacraal Therapie 

De cranio-sacraal behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullende pakket. Het merendeel van de zorgverzekeringen heeft cranio-sacraal therapie in het pakket zitten. Een uitzondering niet. Het eigen risico wordt niet aangesproken bij de vergoeding. Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar voor actuele informatie over uw polis. 

Intake en Eerste sessie

Bij een eerste afspraak neem ik graag twee uur de tijd. Een goede start met duidelijkheid en goed invoelen wat nodig zet meteen de toon voor het goede verloop van het behandeltraject dat u wenst. 

Intake + Sessie 2 uur:   160,- Euro  

Cranio-sacraal Sessies

Sessie 0,5 uur cranio:  40,- Euro 

Sessie 1 uur cranio:     80,- Euro 

Sessie 2 uur cranio:   160,- Euro 

Praktisch: kleding en verloop sessie

Een behandeling verloopt gekleed. Draag zachte of comfortabele kleding. De behandeltafel is erg zacht zodat uw lichaam volledig kan ontspannen. Ook hoofdkussens, kussens voor onder de knieen en wollen dekens zijn aanwezig voor uw comfort. 

De behandeling verloopt grotendeels in stilte al is er altijd ruimte om te delen via woorden en vraag ik je ook wat je voelt, wanneer het nodig is. Je ogen mag je sluiten zodat je naar binnen kunt gaan voelen en ik vraag je ook om verbinding te maken met je ademhaling.  

Voor en na de behandeling is er altijd tijd om uit te wisselen en gesprek te voeren met elkaar, over wat je voelde, wat je nodig hebt en de voortgang van je doel te bespreken. 

Doel

Je zenuwstelsel en je bindweefsel te helpen ontspannen. Spanningen vanuit het bindweefsel op je schedelbeenderen of rug helpen ontspannen. Je psoas helpen ontspannen. Weerbaarheid, rust en verbinding met jezelf hervinden. Je hormonale balans en zelfherstellend vermogen optimaliseren. 

UIteraard stel je zelf ook een doel voor ogen. Ik werk graag met het zetten van intenties. Vooraleer we aan de behandeling beginnen zal ik je altijd de vraag stellen, wat is je intentie. Op die manier werkt je bewustzijn en je onderbewustzijn ten volle samen aan het verwezenlijken van je doel. 

 

Fysiotherapie

De behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering vanuit het aanvullende pakket fysiotherapie. Als BIG-geregistreerd therapeut voldoe ik aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars. 

Massages

Massage nek 30 min:   40,- Euro

Massage rug 60 min:   80,- Euro

Voetreflex 60 min:       80,- Euro

Bekkenfysiotherpie en bekkenbodem oefeningen

fysiotherapie behandeling en/of oefening 30 min:  40,- Euro

Behandeling en oefentherapie schouders

Sessie fysio 30 min:  40,- Euro

Yoga 30 min:              40,- Euro

Praktisch en verloop sessies

De massages vereisen dat de rug ontbloot wordt. U krijgt hiervoor volledige privacy en wordt toegedekt met handdoeken. Voor de massages is het prettig wanneer u zelf twee grote handdoeken meeneemt. 

De andere sessies zijn allemaal gekleed. De oefentherapie, schouderbehandeling en yoga vereisen comfortabele kleding. Bekkenbodemoefentherapie verloopt ook volledig gekleed. Ik leer je hierbij om enkele buikspieren te leren detecteren die samenwerken met je bekkenbodem. Zodoende kan je thuis zelf de oefeningen verder zetten en wordt het eigenlijk iets dat 'altijd werkt'. Ik ken voldoende vrouwen bij wie een deel van de bekkenbodem, vaginawand of buikspieren het niet meer goed deed na de bevalling of na operatie. Er is hoop. En de combinatie met cranio-sacraal therapie werkt hier goed bij, leert de ervaring. 

Wanneer u erg geblokkeerd zit bij de schouders en nek, dan werk ik samen met een osteopate die erg goed, zacht en doetreffend te werk gaat, waardoor je bewegingsvrijheid meteen groter wordt. 

Doel 

Spierstelsel ontspannen, gewrichtskapsel in normale ontspanning brengen, leren voelen, ademhaling vrij en spontaan en rustig laten verlopen, de focus verleggen van prestaties naar je goed voelen in jezelf, training van spierkracht, lenigheid en weerbaarheid. 

 

 

Opleidingen en Beroepsvereniging
Praktijk Karen Cranio Haarlem

Cranio-Sacraal Therapie

Als cranio-sacraal therapeut ben ik opgeleid aan de Peirsman Academie in Bussum. Ik heb daar de 4-jarige beroepsopleiding tot midline-craniosacraal therapeut afgerond. Verder heb ik daar ook de vervolg-opleidingen gehad in familieopstellingen, psoas-release, biodynamische cranio en het gebruik van de chinese meridianen tijdens cranio-sessies. 

Mijn afstudeerwerk verdiept zich in de wijsheid van de baarmoeder en de vrouwelijke essentie. 

Als werkzame therapeut en tijdens de geboorte van mijn dochter heb ik gemerkt hoe prettig het is om geboorte te geven wanneer je een goed contact hebt met baarmoeder, je kindje en je gehele bekkengebied en zenuwstelsel in rust is. 

1 van mijn specialisaties is dan ook begeleiding omtrent zwanger worden en geboorte geven. 

Traumaverwerking, innerlijk kind werk en veiligheid ervaren in het lichaam is een andere specialisatie, waar ik een natuurlijke zachtheid en tegelijkertijd stevigheid kan bieden. 

Ook fysieke klachten vinden vaak heling via cranio-sacraal therapie en ik maak graag gebruik van de combinatie fysiotherapie, cranio en yoga om de gewenste effecten te bereiken. 

Bewustwording is altijd onderdeel van de therapie. Vandaar dat spreken, voor of na de het behandelwerk, ook deel uitmaakt van wat ik bied. 

 

Beroepsvereniging 

Als cranio-sacraal therapeut ben ik aangesloten bij de VBAG en bij de overkoepelende organisatie het RBCZ. 

 

Bekijk hier de behandelovereenkomst van Praktijk Karen | Cranio Haarlem

Opleidingen en Beroepsvereniging
Praktijk Karen Cranio Haarlem

Master in Fysiotherapie

Als fysiotherapeut ben ik opgeleid aan de Universiteit van Gent (BE). Ik heb daar de 5-jarige masteropleiding in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie gestudeerd, van 1999 tot 2005. 

Ik heb het diploma van Master in de gespecialiseerde revalidatie: Sportrevalidatie, Manuele therapie en Ergonomie. 

Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in een praktijk die gespecialiseerd was in het begeleiden van een volleybalclub; en gedurende mijn eerste werkjaren heb ik in een praktijk gewerkt die een voetbalclub verzorgde. Tijdens wedstrijden en trainingen heb ik ook tijd doorgebracht als verzorger. 

Mijn specialisatie en interesse gaat voornamelijk uit naar de balans in de schoudergordel, de balans in de bekkengordel en de gehele rug, nek en hoofd. 

Als vrouw en als moeder heb ik mij toegelegd op het ondersteunen van vrouwen in de richting van een gezond en stabiel bekken, evenals via oefentherapie en zelfreflectie contact en stevigheid in de bekkenbodem. :-) 

Via fysieke oefeningen, yoga en ademhalingswerk, is het mogelijk om diepere verbinding met het lichaam te ervaren en je bewust te worden van jezelf en te vertragen in het leven, meer genieten van het leven zelf: Jij. 

 

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik een opleiding tot acupuncturist gevolgd, aan het OTCG in Antwerpen. Dit was een drie-jarige opleiding. Deze oosterse wereld en de energetische verbindingen in het lichaam, maken dat ik nog beter de gehele samenhang tussen geest, lichaam en ziel bevat. Het maakt mij tot een completer mens omdat deze visie een noodzakelijke aanvulling is op het westerse denken van fysiotherapie en cranio-sacraal therapie. 

 

BIG - geregisteerd fysiotherapeut. 

Als geregistreerd fysiotherapeut worden de behandelingen die ik bied, vergoed door uw zorgverzekering. 

 

Bekijk hier de behandelovereenkomst van Praktijk Karen | Cranio Haarlem

Tarieven en Betalingen
Praktijk Karen Cranio Haarlem

 

Cranio-sacraal Therapie: 80,- Euro per uur 

Fysiotherapie: 80,- Euro per uur 

 

U ontvangt de factuur digitaal in de inbox.

U voldoet de betaling binnen 1 week na factuurdatum.

De betaling gebeurt contant na de behandeling of via overschrijving op het rekeningnummer (zie factuur). 

Een betalingsregeling afspreken die aansluit bij je financiële capaciteit is mogelijk. Bespreek dit met mij tijdens het intakegesprek.

 

Bekijk hier de behandelovereenkomst van Praktijk Karen | Cranio Haarlem

NEEM CONTACT OP

Praktijk Karen | Cranio Haarlem

Lotterstraat 41, Haarlem
Bel voor een afspraak:
06 45 22 38 53

 

KVK nummer 66149355  -  BTW nummer NL002504003B56