Blogs over
Cranio  bewustwording & meer
 

Cranio voor moeder & kind

"A mother is where it begins"

Daar is je kindje dan! Jullie hebben zo lang moeten wachten. Maar de roze wolk waar iedereen het over heeft... daar zit jij niet op. Je kindje is onrustig, huilt of spuugt veel en overstrekt zijn of haar lijfje. Wat is er toch aan de hand? Je kindje kan het zelf niet vertellen.

Lees meer  >
 

Cranio bij kinderen en jeugd

"The way you speak to your child will become the voice in their head. The way you treat yourself, will become the voice of their body"

De ontwikkeling van kinderen gaat met vallen en opstaan. Als je merkt dat je kind het moeilijk heeft en niet lekker in zijn of haar huid zit, is het goed om daar bij stil te staan. Het gedrag wat een kind laat zien kan een uiting zijn van onderliggende problemen; op dat moment vaak de enige manier waarop het kind zich kan uiten.

Lees meer  >
 

Basis fysiologie van een gelukkige geboorte

Alle 'complicaties' in het geboorte proces, inclusief hospitalisatie, ontstaan vanuit ondoorvoelde en ongeheelde emoties binnenin jou of binnen iemand in het geboorte veld. Om dit te begrijpen op een fysiologisch niveau is het van belang de functie van twee hormonen te kennen: oxytocine en adrenaline.

Lees meer  >
 

Wanneer borstvoeding niet goed lukt

"Breastfeeding is a gift that lasts a lifetime"

Borstvoeding is een intiem proces dat zich afspeelt tussen moeder en kind. De ene kan niet zonder de andere. Om die reden is de relatie tussen moeder en kind degene die grotendeels bepaalt of de borstvoeding succesvol zal zijn, of niet. 

Lees meer  >
 

De vruchtbeginselen

De vruchtbeginselen (ook wel eierstokken genoemd) zijn de biologische lichtgeneratoren, ze geven ons vitaliteit, blije uitbundigheid, een zacht doch sterk, helder, vrouwelijk essence en levensenergie. 40% van onze energie wordt hier bevat. De eierstokken zijn de essence van vrouwelijkheid.

Lees meer  >
 

Cranio bij Trauma & Letsel

"Healing from trauma can also mean finding new strength and joy"

De impact van een trauma draag je elke dag met je mee. Dit trauma kan een ongeluk zijn met lichamelijk of emotioneel letsel, het meemaken van een schokkende gebeurtenis of het doormaken van een ingrijpende verandering. Wanneer je een ongeluk hebt gehad met lichamelijk letsel, kan de emotionele impact van de klap nog lang in je lichaam opgeslagen zijn.

Lees meer  >
 

De Heilige Yoni

“Om de vagina ten volle te begrijpen moeten we ons realiseren dat ze niet alleen verbonden is met het vrouwelijke brein maar ook een essentieel deel is van de vrouwelijke ziel. Vrouwelijk seksueel plezier dient als een medium tot vrouwelijke zelfkennis, vrouwelijke creativiteit en moed; vrouwelijke focus en initiatief; vrouwelijke bliss en transcendentie; en als een medium van een gevoeligheid die erg sterk voelt als vrijheid.” Naomi Wolff

Lees meer  >
 

De Heks; alchemist en sjamane, vrouwe en moeder

Als een heks zijn betekent dat ik in de ogen achter jouw ogen kan kijken en je tranen en kreten alchemiseer in de liefde waar je hart voor klopt: als ik die klop kan nemen, een rode drum, en dit ritme stabiliseer doorheen een nacht, tot het ochtendgloren, terwijl ik een vlam van herinnering vasthoud diep in jouw schaduwlanden...mijn schaduwlanden...naar buiten tredend, in waardigheid, doorheen de tonen van oorlog-verscheurde herinneringen en geest, tot in de licht gevulde dag.

Lees meer  >
 

Moederschap als deel van het Spirituele Pad

'My Child, when you came to me, Ecstasy!

In het verleden werd moederschap gezien als een obstakel om een Goddelijke Mens te worden. Ouders hadden simpelweg niet de tijd en de energie die nodig was om urenlang te mediteren, zoals de norm was op het pad naar verlichting bij vele tradities uit het verleden. Dit reflecteert een diepe separatie tussen het menselijke leven en het Goddelijke. Nochtans biedt het moederschap de gelegenheid om beide met elkaar te verenigen, die capaciteit ligt immers in onze natuur (zowel in onze fysiologie als in onze ziel) als een directe methode om onze ziel hier op Aarde te belichamen.

Lees meer  >
 

Cranio bij burn-out en stress

"Burnout is your way of telling you've been going through the motions your soul has departed"

Ineens overvalt je het gevoel van totale uitputting. Je werkt al weken, maanden op volle kracht. De lat ligt hoog, want jij levert kwailiteit, alles moet perfect en klussen moeten worden afgemaakt. de signalen van teveel stress heb je lang genegeerd, maar de energie is nu echt op. Concentreren lukt niet meer en je bent continu overprikkeld en doodmoe. 

Lees meer  >
 

When mother calls

When mother calls, We all hear, The voice of the unknown

Lees meer  >

NEEM CONTACT OP

Praktijk Karen | Cranio Haarlem

Lotterstraat 41, Haarlem
Bel voor een afspraak:
06 45 22 38 53