Aanbod
behandeling en training

MAAK EEN AFSPRAAK

Bewustwordingsmassage Haarlem

Massages van de spieren bij fysieke overbelasting, herstel of preventie van een blessure zijn goed gekend bij fysiotherapie. In het leven van vandaag bewegen mensen vaak te weinig en ervaren ze psychologische stress die zorgt voor de chronische spierspanning. Dat betekent dat de spanning van binnenuit komt. Een welbekende klacht hierbij is nekpijn, schouderpijn, lagerugpijn en pijn in de bil met uitstraling naar het been.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

 

Ontspanningsmassage

Mijn massagetechnieken zijn erop gericht op het fysiek losmaken van het spierweefsel met een ontspanningsmassage, en door middel van intuïtief de juiste druk te geven een grotere fysieke, emotionele en psychologische ontspanning te brengen. Zodoende kan jij op alle vakken de spanning loslaten die recent of al langer opgeslagen zit.

 

MEER OVER BEWUSTWORDING

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbinding maken met jezelf

Door de aanraking van de huid, massage van de spieren en het bewuster voelen van jezelf, kom je tot meer verbinding met jezelf en je lichaam waardoor je ook meer verbonden bent met het positieve van het leven om je heen.

Werkwijze bewustwordingsmassage

Tijdens een intakegesprek bekijken we samen of een bewustwordingsmassage een goede therapievorm is voor jou. Massage is een onderdeel van een complete kijk op jouw behandelplan. Ook craniosacraal therapie, oefentherapie, eenvoudige yoga-oefeningen, bewustwordingsoefeningen, meditaties en ademhalingsoefeningen kunnen tot het behandelplan behoren. Samen beslissen we welke aanpak passend is voor jou.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat gebeurt er bij massage?

Bij massage worden voornamelijk de huid, de onderhuidse fascia, het parasympatische zenuwstelsel en het spierweefsel beïnvloed. Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig nemen van massage een langdurig positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid.

Massage zorgt voor verlaging van je spier- en bindweefselspanning, verbetert de doorbloeding van de huid en de onderhuidse fascia en daarmee ook de aanvoer van voedingstoffen afvoer van afvalstoffen. Het immuunsysteem werkt beter wanneer deze fascia vlot kan bewegen, pijnsensatie vermindert en positiegevoel verhoogt. Positiegevoel betekent dat je jezelf beter kunt voelen en daardoor ook ‘beter in je vel zit’.

Massage heeft een dalend effect op spanning, depressie en stresshormonen. De oorzaak hiervan is dat men een stijging meet van ‘goed gevoel’ neurotransmitters zoals serotonine, dopamine en oxytocine. Serotonine heeft een positieve invloed op de stemming en het zelfvertrouwen. Dopamine speelt een belangrijke rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn. Oxytocine heeft een positieve invloed op ons gevoel van gelukzaligheid, onthaasting, genezing en verbondenheid met onze omgeving.

 

Verbeter je immuunsysteem

Oxytocine aanwezig in moedermelk ondersteunt de hechting van moeder en kind. Het is vooral oxytocine die het stresshormoon cortisol tegenwerkt. Wanneer er teveel cortisol aanwezig is in het systeem gedurende langere tijd, dan ontstaat er weefselschade. Verhoging van het hormoon oxytocine door massage, aanraking van de huid en het gevoel van veiligheid en geborgenheid stimuleert weefselherstel, verhoogt de doorbloeding van de huid en de slijmvliezen waardoor de werking van het immuunsysteem verbetert, het verhoogt de pijndrempel en eetlust en spijsvertering worden effectiever.

Neem je met regelmaat een massage - bijvoorbeeld om de twee tot vier weken - dan kan het effect dagen of zelfs weken aanhouden. Er worden onder invloed van het herhaaldelijk verhogen van oxytocine in je lichaam namelijk processen in beweging gezet die het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam stimuleren en alle genoemde positieve effecten langduriger aanwezig laat zijn.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Verschillende massages

Voetreflexmassage

Een heerlijke voetmassage waarbij je kunt ontspannen en rusten. Je hoofd laat alle stress en drukte los en de aanraking van de massage en behandeling van de reflexpunten creëert een nieuwe balans in lichaam en geest.

Lees meer  >

Nekmassage en Rugmassage

Een weldadige massage met natuurlijke olie vanaf de bekkenkam tot aan de schedelbasis, waarbij de schouders ook volledig worden meegenomen.

Lees meer  >

Ervaringen van cliënten met bewustwordingsmassage in Haarlem

“Ik noem elke fysiotherapiebehandeling van Karen “the touch of an angel”, zo ongelooflijk fijn ervaar ik haar behandelingen. Alles aan haar en haar praktijk straalt sereniteit en rust uit en dat is wat ik nu juist heel erg nodig heb. Vakvrouw van 10 sterren!!" W.M.

"Na mijn bevalling kreeg ik enorm last van mijn bekken. Na een paar bekkenfysio’s gebeld te hebben die vol waren, kwam ik via via bij Karen. Ik vond het spannend - geen ervaring met therapie - maar toch heb ik haar een berichtje gedaan. Na een hele fijne massage en twee cranio sessies te hebben gedaan, was de pijn zo goed als weg! Ook heeft ze mij leren voelen. Karen kijkt niet alleen naar de pijn, maar ook waar de pijn vandaan komt. Als kersverse moeder komt er heel wat op je af, en met een behandeling bij Karen helpt het om even stil te staan bij wat er eigenlijk allemaal gebeurd is. Bedankt Karen!" P. H.-N.

NEEM CONTACT OP

Praktijk Karen | Cranio Haarlem

Lotterstraat 41, Haarlem
Bel voor een afspraak:
06 45 22 38 53

 

KVK nummer 66149355  -  BTW nummer NL002504003B56