Aanbod
behandeling en training

MAAK EEN AFSPRAAK

Bekkenbodemtherapie Haarlem

Bij bekkenbodemtherapie gaan we oefenen op kracht en uithouding van de bekkenbodemspieren. Ik leer je deze spieren beter te voelen, je dus bewust te worden van hun werking en hoe dat voelt wanneer je aanspant en ontspant. We doen deze oefeningen gekleed en op de behandeltafel. We maken gebruik van de diepe buikspieren en diepe rugspieren om te voelen of we de bekkenbodem aanspannen.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

 

Wat is bekkenbodemtherapie?

Aan de binnenrand van ons bekken liggen de diepe schuine buikspieren. Hier gaan we palperen - voelen met onze vingers - naar spanning en ontspanning. Gewoon door je handen in de zij te plaatsen kun je dit dus al voelen.

De diepe schuine buikspieren en de diepe rugspieren werken in co-contractie met de bekkenbodemspieren. Dit betekent dus dat wanneer de bekkenbodemspieren aanspannen, dat deze diepe buik- en rugspieren ook aanspannen.

Door je bekkenbodem te trainen, zul je dus ook een betere core-stability krijgen ter hoogte van je lage rug en buik. Deze bekkenbodemoefeningen kunnen heel goed aangevuld worden met yoga oefeningen die ik je kan leren. Hoe soepeler het gehele lichaam is, hoe beter de bekkenbodem zijn werk kan doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie is bekkenbodemtherapie?

Deze bekkenbodemtherapie is ideaal vlak na de bevalling, maar kan eigenlijk voor iedereen die meer bewustzijn en een betere controle wil over het bekkengebied. Het versterken van je spieren, maakt ook dat je bewuster omgaat met je energie, zodat je jouw eigen energie meer bij je kunt houden. Het kan dus ook wonderen verrichten voor dames en heren die zich beter willen beschermen tegen indringende energie van anderen en/of om zichzelf beter te kunnen manifesteren in deze wereld.

Wat zijn de bekkenbodem spieren

Iedereen heeft bekkenbodemspieren. De bekkenbodem is een spierplaat die de bekkenopening afsluit. De spierplaat loopt van het stuitbeentje naar het schaambeen en tussen de zitknobbels van de billen. Vrouwen hebben in het midden drie openingen: de urinebuis, de vagina, en de anus. Mannen hebben twee openingen: de urinebuis en de anus.

Functie van de bekkenbodemspieren

De bekkenbodem heeft verschillende functies:

  • Steun geven aan de organen in de buikholte, zoals de darmen, de blaas en bij vrouwen de baarmoeder.
  • De kringspieren beheersen; de bekkenbodem speelt een belangrijke rol bij het plassen en ontlasten.
    Zo is er ontspanning nodig om te kunnen plassen en ontlasten.
  • Het opvangen van de drukverschillen die in de buikholte ontstaan bij het lachten, niezen, hoesten etc.
  • Een seksuele functie. Het aanspannen van de bekkenbodem speelt een rol bij het ervaren van seksuele gevoelens. Het orgasme zelf bestaat uit een aantal ritmische samentrekkingen van de bekkenbodemspieren.

Werkwijze bekkenbodemtherapie

Door middel van een intakegesprek bekijken we samen of bekkenbodemoefentherapie een goede therapievorm is voor jou. Bekkenbodem therapie is een onderdeel van een complete kijk op jouw behandelplan. Ook craniosacraal therapie, oefentherapie, eenvoudige yoga-oefeningen, bewustwordingsoefeningen, meditaties, ademhalingsoefeningen en houdingscorrecties kunnen tot het behandelplan behoren. Samen beslissen we welke aanpak passend is voor jou.

BEKIJK DE TARIEVEN

NEEM CONTACT OP

Praktijk Karen | Cranio Haarlem

Lotterstraat 41, Haarlem
Bel voor een afspraak:
06 45 22 38 53

 

KVK nummer 66149355  -  BTW nummer NL002504003B56